3 chei ale budismului pentru a-ți administra emoțiile

Oricat de curios ar putea sa para asta, lumea emotionala este unul din domeniile pe care budismul si psihologia occidentala le au in comun. In acest articol iti propunem sa meditezi la aceste 3 chei ale budismului pentru a reusi sa faci fata mai usor si mai bine emotiilor tale.

Atasamentul fata de suferinta sau libertatea de a fi fericit- tu alegi. Pe drumul nostru, in cautare de o mai mare libertate si intelepciune, psihologia ne indeamna in mod normal sa ne recunoastem sentimentele. Ne incita de asemenea sa ne amintim de povestile trecute si prezente pentru a le conferi o anumita semnificatie si pentru a le putea infrunta prin terapie. Dar budismul, in ceea ce il priveste, ne incurajeaza sa ne « moderam » si sa « punem pe silentios » emotiile negative, practicand un dialog interior si meditatie. Daca vei reusi sa te detasezi in viata de zi cu zi, vei reusi foarte usor sa iti administrezi emotiile.

Cultura iubirii si a rabdarii in cultura budista. Traim intr-o lume bazata pe lucrurile imediate in care sunt abundente stimularile de tot felul. Lumea noilor tehnologii de exemplu, ne duce cu gandul la faptul ca totul trebuie sa se intample sau sa se rezolve intr-o clipa. Trebuie sa raspundem la mesaje cat mai repede cu putinta, informatiile ajung la noi intr-o secunda, dar viata nu se deruleaza in acest fel. Anumite probleme precum anxietatea sau stresul se pot naste din aceasta presiune a imediatului. Dar daca vom invata sa fim rabdatori, anumite sentimente precum frustrarea, mania, gelozia sau invidia nu vor mai aparea.

Importanta dezactivarii ego-ului. Cu totii cunoastem persoane care par mereu enervate de cei din jur si au ceva cu lumea in permanenta. Sunt oameni pentru care nimic nu e bine, nimic nu se ridica la inaltimea asteptarilor lor si au cel mai mare ego si li se pare ca totul este impotriva lor.

Dar trebuie sa intelegi ca cei din jur nu au obligatia de a fi asa cum iti doresti, sa faca ce iti doresti sau sa iti satisfaca nevoile…

Lasă un răspuns