4 alimente care îți pot albi dinții

Beneficiile unor alimente nu se limitează doar la starea noastră de sănătate sau de bine. Unele alimente sunt de mare ajutor şi pentru albirea dinţilor.

Nu trebuie să cheltui o avere atunci când vine vorba despre a avea un zâmbet impecabil. Asta însemnând că nu trebuie să apelezi doar la produsele de albire pentru dinţi care uneori nici nu vin cu rezultatele scontate.

Ingredientele necesare pentru albirea dinţilor se află la tine în bucătărie. Trebuie doar să le foloseşti cât mai des în preparate pentru a putea profita de toate beneficiile lor.

Legumele crude folosite în iaurt. Morcovii, ţelina sa conopida tăiate feliuţe şi înmuiate în iaurt nu se consumă doar pe post de aperitiv. Sunt legume destul de dificil de mestecat, asta însemnând că pot şlefui suprafaţa dinţilor. Pot stimula în acelaşi timp producţia de salivă şi sunt bogate în apă, putând curăţa astfel foarte eficient gura. În plus, iaurtul dar şi alte produse lactate sunt de mare ajutor pentru a elimina petele de pe suprafaţa dinţilor.

Fructele. Căpşunile, bananele, merele, nectarinele, piersicile sau cireşele sunt foarte bogate în acid malic, un compus care contribuie la sănătatea buco-dentară. Există chiar produse de albire pentru dinţi pe bază de căpşuni zdrobite. Iar dacă îţi place foarte mult ananasul, trebuie să ştii că şi el este de mare ajutor pentru a reduce petele sau decolorarea.

Seminţele şi nucile. Nimic nu se compară cu seminţele sau nucile atunci când vine vorba despre exfolierea dinţilor. Textura lor abrazivă este cea care facilitează eliminarea petelor, care curăţă şi care albeşte dinţii.

Ceapa. Dacă vei mânca ceapă dinţii vor fi strălucitori şi curaţi, chiar dacă respiraţia va avea puţin de suferit. Acest aliment conţine unii compuşi sulfuroşi care nu lasă placa să se formeze între dinţi. Consumată crudă este cea mai bună.

Lasă un răspuns