4 trucuri pentru a rămâne în formă în timpul sărbătorilor de iarnă

Dacă vrei să eviţi cât mai mult efectul de yoyo caracteristic sărbătorilor de sfârşit de an, cel mai bine ar fi să încerci să îţi păstrezi obiceiurile bune.

În perioada sărbătorilor de sfârşit de an, mesele vin unele după altele. Fiecare ocazie este ideală pentru a sta cu familia sau prietenii la masă şi pentru a-ţi face toate poftele în materie de alcool şi de mâncare.

Şi câteva mici excese sunt mai mult decât suficiente pentru a –ţi ruina eforturile depuse pentru a te menţine în formă întreg anul. În plus, îţi pot afecta şi sănătatea şi starea de bine în general.

Care sunt cele mai bune trucuri care te pot ajuta să rămâi în formă?

Încearcă să rămâi cât mai activă. Dacă vrei să faci anumite excese în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, cel mai bine ar fi să mizezi mai apoi pe sport pentru a-ţi reveni. Studiile spun că o săptămână de excese nu te va afecta prea tare dacă faci sport. Deci trebuie dar să îţi menţii aceeaşi rutină.

Ajută-ţi ficatul. Ideal ar fi să încerci să mănânci cât mai echilibrat şi regulat dar şi să te delectezi în acelaşi timp. Este de ajuns dacă vei alege unele alimente care sunt de mare ajutor pentru ficat, precum usturoiul, varza, ridichea neagră sau anghinarea, dacă vei limita alcoolul şi dacă vei bea multă apă. O alimentaţie foarte bogată în fructe şi legume este mai mult decât necesară pentru a-ţi face plinul de vitamine, de fibre şi de minerale.

Dormi cât mai bine. Corpul are nevoie de odihnă pentru a asimila cât mai bine nutrienţii şi pentru a elimina toxinele.

Ieşi cât mai mult ziua. O simplă plimbare prin oraş te va ajuta să faci mai multă mişcare, să profiţi de lumina naturală şi să îţi faci plinul de vitamina D.

Lasă un răspuns