7 lucruri pe care le fac oamenii sănătoși înainte de ora 10

Daca viitorul apartine celor care se trezesc devreme, stii ce ar trebui sa faci pentru a pune acest vechi adagiu in practica? Ce fac oare cei mai sanatosi oameni inainte de ora 10 dimineata, in fiecare zi?

Mediteaza. Nu iti da ochii peste cap. Trebuie sa iti amintesti ca nu ai nevoie de ore intregi pentru a medita pentru ca acest lucru sa fie eficient. Cateva minute de meditatie te vor ajuta sa iti repui in conexiune spiritul si corpul si sa iti reinitializezi sau sa redemarezi sistemul nervos central.

Isi ofera o pauza fara telefon. Nu este de ajuns sa faci o pauza inainte de a cobori din pat. Persoanele cele mai sanatoase incearca sa stea fara telefon cat mai mult cu putinta. Ai nevoie de cat mai mult timp pentru propria persoana. Si nimeni si nimic nu ar trebui sa intervina.

Fac un dus. Cel mai bine ar fi, se pare, sa faci dus dimineata. Vei reusi sa te pui in alerta inca de dimineata, sa te trezesti mai usor. Iar atunci cand adaugi eucalipt sau menta piperita iti vei stimula nivelul de concentrare prin intermediul cailor nazale.

Citesc ceva care ii inspira. Gandeste-te la ultima carte pe care ai citit-o sau la ultimul articol de pe Facebook care te-au facut sa zambesti atunci cand le-ai lecturat. Persoanele in cea mai buna stare de sanatate cauta mereu surse de inspiratie pentru a fi in cea mai buna stare de spirit.

Se conecteaza cu cei din jur. Chiar daca este necesar din cand in cand sa ne “regeneram” si sa ne recentram, sa petrecem mai mult timp cu cei din jur este esential pentru echilibrul nostru din viata de zi cu zi.

Raman pozitivi. Chiar daca nu iti ies lucrurile mereu asa cum ai vrea, incearca sa iti schimbi perspectivele si sa privesti mereu lucrurile dintr-un unghi pozitiv. Trebuie deci sa te intrebi – pentru ce am timp azi? Ce am facut bine azi? Pentru ce sunt recunoscator? Cum as vrea sa arate zilele mele?

Sunt recunoascatori. Incepe deci ziua multumind pentru tot ceea ce ai. Sentimentul de gratitudine alunga stresul si te ajuta sa te simti mai bine.

Lasă un răspuns