Activități de seară care îi dezvoltă inteligența copilului și îl pregătesc pentru culcare

Dupa o zi plina de activitati interesante, dupa o zi agitata si palpitanta, seara copiii parca nu au liniste. Vor sa mai petreaca macar cateva zeci de minute cu parintii lor, mai ales daca acestia au un job foarte solicitant si nu ii vad decat dupa-amiaza si atunci trebuie sa isi indeplineasca indatoririle casnice.

Asa ca seara ramane cel mai bun moment de petrecut impreuna cu copilul. Seara, povestile prind viata, jocurile sunt mai palpitante, televizorul are parca emisiuni mai interesante decat cele din timpul zilei.

Insa somnul este foarte important pentru sanatatea copiilor, stand la baza dezvoltarii lor fizice, psihice si emotionale. Care sunt cele mai interesante si relaxante activitati de seara parinte copil?

Joaca activa inainte de somn
Inainte de nani, parintii si copiii se pot harjoni putin, se pot gadila, pot alerga in jurul mesei, se pot juca de-a v-ati ascunselea, pot scoate un joc LEGO sau Puzzle pe care sa il rezolve pana cand mama striga ca este ora de baie. Jocurile active includ si pregatirea pentru baie cu diferite activitati interesante.

Joaca linistitoare, activitatile relaxante
De cele mai multe ori, dupa baie sau dupa masa de seara, atat copiii cat si parintii simt nevoia sa stea putin impreuna insa facand activitati relaxante, fara a-si solicita mai mult decat este cazul creierul si corpul. Activitatile relaxante includ citirea unei povesti inainte de culcare, jocul de-a Nu te supara frate, un joc de carti, sau chiar petrecerea timpului in familie pur si simplu, discutiile asupra a ce s-a petrecut peste zi.

Rutina de seara la copii
Rutina de seara la copii poate incepe cu stransul jucariilor, cu alesul pijamalelor, cu baia propriu-zisa care trebuie sa relaxeze si nu sa agite copilul, cu spalatul pe dinti si mersul la toaleta sau olita pentru a evita incidentele neplacute pe timp de noapte. De asemenea, copilul isi va alege jucaria cu care sa doarma, parintele ii va citi o poveste si vor purta discutii despre cum si-au petrecut ziua sau ce ar vrea sa viseze. Pentru cei mai mici, merge si un cantec de leagan.

In concluzie, exista numeroase activitati pe care parintii impreuna cu copiii le pot intreprinde seara, inainte de culcare, mai ales cand cei mici simt dorul parintilor pe parcursul mai multor ore in intreaga zi.

Aceste activitati pot fi active sau pasive, insa cu siguranta au rolul de a intari legatura emotionala parinte-copil si de a-l pregati pe cel mic pentru viitor, astfel incat sa isi creeze singur o rutina de somn, sa stie ce are de facut in momentul in care nu va mai dormi cu parintii.

Lasă un răspuns