Beneficiile cardamomumului

Sub forma de seminte sau de pudra, cardamomul se invita in numeroase preparate asiatice, indiene mai ales. Aceasta mirodenie intriganta se foloseste deci mai ales in medicina chinezeasca pentru a trata probleme legate de digestie.

Originar din Asia de sud-est, cardamomul are capacitatea de a incalzi papilele gustative, fara sa distruga insa gustul alimentelor. Savoarea sa dulce si picanta in acelasi timp ne duce cu gandul la bergamota sau la eucalipt. Principalele sale beneficii constau in actiunea sa stimulanta asupra sistemului sau digestiv.

In Asia, cardamomul se foloseste si pe post de antidot contra veninului de sarpe sau de scorpioni.

Cardamom, foarte bun pentru digestie inainte de toate. Cardamomul este cel care poate calma flatulentele. Este deci ideal penru a preveni indigestia si pentru a facilita digerarea felurilor de mancare mai grele sau mai acide.

Pentru asta, este de ajuns daca vei rontai cateva seminte de cardamom la sfarsitul mesei. Dar se poate preta unor numeroase preparate, care mai de care mai delicioase. In infuzie, supe sau sosuri, cardamomul este perfect in tot felul de preparate si se poate folosi si pentru a aromatiza vinul cald, anumite aperitive si chiar produse de patiserie. Iar proprietattile sale anti-acide, fac din acesta alegerea ideala pentru a atenua durerile de stomac.

Cardamomul te poate ajuta sa slabesti. Cardamomul este o sursa importanta de fibre deci poate facilita tranzitul intestinal si poate ameliora digestia. Adica primul pas inspre a slabi si a avea mai mare grija de silueta. Cardamomul te poate ajuta sa elimini deseurile organice, asmilinand in acelasi timp, corect nutrientii si materiile grase. O buna digestie este cea care poate facilita absorbtia tuturor elementelor nutritive, facandu-le sa circule, fara sa le stocheze insa.

In plus, cardamomul este cel care vine cu un plus de parfum foarte original pentru toate preparatele tale, chiar si pentru cele mai simple, ajutandu-le sa devina mai gurmande. Cea mai buna modalitate deci de a imbina de minune echilibrul cu gurmandul.

Chiar daca acesta este recomandat pentru beneficiile sale, nu se recomanda chiar tuturor. Nu se recomanda celor care au problene cardiovasculare mai ales miocardita. Se poate lua sub forma de uleiuri esentiale pentru a fluidiza sangele, un lucru deloc recomandat in caz de boli cardiovasculare.

Lasă un răspuns