Cum poți înfrunta iarna frumos cu ajutorul alimentației?

Nu vrei să laşi iarna să îţi afecteze forma, starea de sănătate sau chiar şi frumuseţea? Iată ce ar trebui să faci în acest caz.

Mizează pe grăsimile bune. Frigul sau vântul de afară ne pot afecta destul de tare pielea. Dacă vrei să creezi o barieră contra agresiunilor exterioare sau dacă vrei să întăreşti hidratarea pielii sau să îi ameliorezi calitatea, cel mai bine ar fi să mizezi pe alimente bogate în acizi graşi, care conţin grăsimi bune, precum avocado, migdale sau alte oleaginoase, care te vor ajuta să menţii elasticitatea pielii şi un nivel optim de hidratare.

Trebuie să mizezi de asemenea şi pe uleiurile vegetale precum cele de măsline, din seminţe de struguri sau de rapiţă dar şi pe cele de susan sau de alune pentru a varia gusturile.

Hidratează-te. Iarna, când este foarte frig, trebuie să încerci să te hidratezi cât mai mult. Este la fel de important să bei 1, 5 litri de apă zilnic. Poţi miza pe o infuzie de cimbru, care are o putere anti-infecţioasă formidabilă sau pe cel de rozmarin.

Dar poţi consuma şi fructe exotice şi citrice care sunt cele mai bune surse de vitamine şi de antioxidanţi.

Redu nivelul de zahăr consumat. Este cea mai importantă condiţie pentru a avea cel mai frumos ten. Zahărul este un puternic anti-inflamatoriu care poate afecta foarte tare elasticitatea pielii şi care îi poate accelera îmbătrânirea.

Dar dacă ai poftă de ceva dulce şi dacă ai nevoie de energie, cel mai bine ar fi să mizezi pe o salată de fructe. Sau mai poţi ronţăi câteva migdale fără să fie nevoie să cedezi tentaţiei de a ronţăi dulciurile procesate.

Mizează pe legumele verzi şi fă o cură detox. Legumele verzi şi supele preparate cu ajutorul lor sunt cele mai bune pentru a purifica ficatul.

Lasă un răspuns