Cum să mențineți curățenia pernelor

Curatarea pernelor nu reprezinta o problema mare, daca veti tine cont de anumite lucruri importante. Veti vedea ca va va fi foarte usor sa va curatati pernele. Pernele ar trebui curatate cel putin o data pe luna. Va trebui sa luati cele mai bune masuri astfel incat sa nu se acumuleze in interiorul acestora bacterii, dar si alte microorganisme daunatoare. Pe langa aerisire zilnica, asternuturile ar trebui spalate macar o data pe saptamana. De asemenea, ele trebuie si intretinute corespunzator pentru a nu se acumular praful.

Exista mai multe metode de a va spala pernele. Optand pentrru aceste lucruri, veti vedea ca pernele voastre vor fi foarte curate. De exemplu, puteti sa va spalati pernele in masina de spalat. Majoritatea pernelor pot fi spalate in acest fel, dar este indicat sa verificati cu atentie eticheta. Folositi detergent lichid si nu detergent pudra.

Veti evita in acest fel ca resturile de detergent sa patrunda in interiorul pernelor. Clatiti pernele de doua ori pentru a le curata de resturile de detergent. Imediat dupa ce masina a terminat spalarea, lasati pernele sa se usuce la soare pentru o zi. Pernele nu se vor usuca bine in interior, iar bacteriile se vor acumula mai rapid, lucru ce va duce la deteriorarea acestora.

Umpluturile din perna nu rezista la foarte multe spalati. In cazul majoritatii pernelor, doar cuvertura lor poate fi spalata. Daca aveti perne cu spuma sau cu latex, atunci aceste perne vor fi mai avantajoase pentru ca veti putea elimina rapid acarienii datorita faptului ca le veti putea pune in masina de spalat.

Bicarbonatul de sodiu si otetul va vor ajuta mult. Aceasta solutie este una foarte buna pentru a va dezinfecta pernele, fara a mai opta pentru o solutie chimicaz. Bicarbonatul de sodiu, dar si otetul sunt doua ingrediente si cu efect de albitre, de aceea ele reprezinta un plus de ajutor pentru voi.

Apa oxigenata este si ea un ajutor de incredere atunci cand vine vorba despre perne. Ea va va ajuta sa scapati de petele de pe perna, In special in cazul in care aveti pete pe o perna alba, aceasta solutie poate fi una foarte buna pentru voi, Deci o puteti avea in vedere. Pentru a elimina pata, tot ce va trebui sa faceti va fi sa aplicati solutia pe zona unde se afla aceasta pata. Asternuturile trebuie curatate cat mai des pentru ca va petreceti 7-8 ore in pat.

Lasă un răspuns