De ce femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații

Cu totii stim ca barbatii si femeile au nevoi fizice diferite. Cercetari recente au indicat un alt aspect in care barbatii si femeile sunt in egala masura diferiti.

Un studiu recent arata ca femeile au nevoie de mai multa odihna decat barbatii. Asta deoarece creierul unei femei are nevoie de mai mult timp pentru a-si reveni in urma rutinei cotidiene. Femeile provate de somn sunt mai stresate in comparatie cu barbatii. Motivul este ca, ramanand treaz, creierul femeii munceste cel mai adesea mai mult decat cel al barbatului.

O femeie poate avea un program mai incarcat. Trebuie sa tinem cont de faptul ca, pe timp de zi, o femeie lucreaza dupa care vine acasa si se ocupa de copil/copii. Pregatesc cina si au grija de casa ceea ce nu este de mirare ca au nevoie de mai mult somn. Numeroasele sarcini pe care le au de indeplinit zi de zi pot fi epuizante.

Femeile au parte de mai multe schimbari hormonale. Pubertatea, menstruatia lunara, hormonii, toate acestea au un efect serios asupra femeilor. Acest lucru include in egala masura sarcina si menopauza. Disconfortul fizic si durerea sunt un alt motive pentru care femeia are nevoie de mai mult somn.

Numeroase sunt femeile care nu se odihnesc suficient. Din cauza unei rutine mult prea exigente numeroase sunt femeile care nu se odihnesc cum ar trebui. Acest lucru este valabil in special daca exista un bebelus in casa. In momentul in care copilul doarme femeia face curatenie sau mancare in loc sa se odihneasca. Din cauza lipsei somnului femeia risca sa fie din ce in ce mai irascibila.

Insomnia se afla in stransa legatura cu kilogramele in plus. Barbatii nu prezinta aceleasi dificultati ca si femeile in a slabi. Cele care nu se odihnesc suficient sunt cele care slabesc si mai greu. Drept urmare, exista o legatura intre insomnie si kilogramele in plus. In plus, hormonul stresului, cortizolul, este eliberat intr-o cantitate mai mare din cauza lipsei somnului. Drept urmare, un nivel ridicat de cortizol nu face decat sa duca la un apetit mai mare si la obezitate in cele din urma.

Lasă un răspuns