Investește cu cap pentru a nu-ți pierde banii

E destul de ok să înveți din greșelile altora și să ți cont de toate sfaturile (bune) pe care le primești de la cei din jurul tău însă, din experiență proprie vorbind, mie mereu mi-a intrat mai bine în cap o învățătură atunci când am ajuns la aceasta din propriile mele greșeli. Într-adevăr, trebuie să știm și să ascultăm de sfaturile bune pe care le primim însă uneori sunt cazuri în viață în care acelea nu-s suficiente și suntem nevoiți să experimentăm chiar noi un anumit lucru pentru a ne convinge de el.

Când m-am apucat de lucru prin mediul online românesc câștigam destul de mulți bani fiindcă lucram haotic. Îmi făceam treaba decent pe nișa mea, eram cunoscut ca și un om care se ține de cuvânt atunci când promite ceva iar lucrurile mergeau exact așa cum ar trebui să-i meargă unui om care își dă toată silința să se mulțumească atât pe el însuși cât și pe cei cu care lucrează.

Tot lucrând eu așa și punând în fiecare lună bani deoparte am observat că după o anumită perioadă strânsesem o sumă frumușică și îmi picase fisa: ăsta e momentul să investesc, să fac ceva care să-mi aducă mai mult cu muncă mai puțină. Da, voiam să trec la the next level și să nu mai fiu eu cel care mereu primește comenzi ci cel care le dă altora de lucru și evident câștigă mai mult decât ei.

Până aici nu a fost nicio problemă. Aveam bani, aveam metode cu care să produc în continuare bani ca și până acum, aveam voință însă nu știam în ce să investesc. Fără să mă sfătuiesc cu nimeni, căci nici nu prea aveam cu cine, am deschis proiecte despre care n-aveam habar cu ce se mănâncă și am investit sume frumușele dând rateuri totale pe nișele respective.

Nu-mi pare deloc rău de acele proiecte nereușite. Dacă n-aș fi trecut pe pielea mea prin așa ceva probabil nici în ziua de astăzi nu aș fi învățat cum trebuie să fac o alegere corectă atunci când trebuie să investesc în ceva.

Lasă un răspuns