Quick Charge, Fast Charge, Warp Charge… totul despre încărcarea rapidă pe smartphone

Ai dori sa stii care sunt diferentele intre Quick Charge, Fast Charge, Dash, Vooc sau Pump Express? Acest articol ar trebui sa te faca sa vezi mai clar in jungla incarcarii rapide pe smartphone.

Incarcarea rapida este extrem de populara pe telefoanele mobile si acest lucru este unul cat se poate de normal – este solutia gasita pentru a remedia lipsa evolutiei bateriilor existente pe piata. Pentru a nu mai astepta 3 ore pana cand un smartphone se incarca complet, constructorii promit incarcatoare capabile sa debiteze o putere superioara.

Daca te uiti la incarcatorul tau poti calcula cu usurinta puterea de iesire a acestuia din urma, exprimata in watt. Incarcatoarele precizeaza in realitate intensitatea curentului (in amperi) si tensiunea (in volti) avand drept destinatie smartphone-ul. Pentru a calcula puterea incarcatorului, in wati, trebuie sa multiplicam intensitatea cu tensiunea.

Quick Charge de la Qualcomm. In februarie 2013, lua nastere norma Quick Charge 1.0 capabila sa diminueze timpul de incarcare al unui smartphone cu pana la 40%. Pentru asta, era necesar ca un smartphone sa fie dotat cu un procesor special. A aparut mai apoi Quick Charge 2.0, capabila de aceasta data sa scada timpul de incarcare cu 75%.

Actualmente, putem conta pe Quick Charge 4.0. Chiar daca inca nu este adoptata pe smartphone-uri este deosebit de interesanta.

Oppo VOOC. Si Oppo si-a creat propria versiune de incarcare rapida botezata Oppo VOOC. Spre deosebire de Qualcomm, Oppo nu a optat sa creasca tensiunea ci doar intensitatea curentului. VOOC poate livra deci 25w, cu 5 amperi si 5 volti. In 2018, Oppo a inaugurat Super VOOC pe Oppo Find X. Datoriuta puterii de 50W, este posibil sa incarci teefonul Oppo in doar 30 de minute.

Samsung Fast Charge. La Samsung regasim Adaptive Charge care joaca rolul de incarcare rapida. Astfel, incarcatorul livreaza, odata cu Galaxy S7 pana la 25w cu 12 volti si 2,1 amperi. Inca o data, Samsung foloseste tehnologia Quick Charge de la Qualcomm dupa cum a fost confirmat acest lucru de catre un inginer din cadrul companiei din San Diego in timpul CES 2016. Conform Samsung, Adaptive Charge permite incarcarea cu pana la 50% intr-o jumatate de ora.

Huawei Super Charge. La Huawei, tehnologia de incarcare rapida poarta numele de Super Charge. De-a lungul anilor aceasta tehnologie a putut ajunge pana la 22,5 w. Odata cu Huawei Mate 20 Pro s-a lansat si Super Charge 2.0 care ofera o putere de 40w si permite recuperarea a 70% din autonomie in 30 de minute.

Lasă un răspuns