Top 5 alimente bogate în acizi grași omega 3

Știai ca nu degeaba se recomandă mereu peste tot consumul de acizi grași omega 3? Sunt acizi grași esențiali, extrem de benefici pentru sănătate.

Atunci când vorbim despre sănătatea cardiovasculară, mai ales despre diminuarea trigliceridelor sanguine, despre prevenirea formării cheagurilor de sânge, dar și despre unele efecte anti-inflamatorii, acizii grași omega 3 sunt esențiali.

Dar unde se scunde acești faimoși acizi grași omega 3? Înainte ar trebui să știi că există două categorii mari de acizi grași polinesaturați omega 3. Cei de origine animală marină și cei de origine vegetală. Cei de origine marină au cele mai benefice efecte asupra sănătății inimii. Cei de origine vegetală nu au efecte comparabile cu cei de origine animală, dar se recomandă consumul lor zilnic.

Peștii grași. una din cele mai bune surse de acizi grași omega 3, fie ei congelați, fie ei în conservă. Peștii albi mai slabi, conțin și ei acizi grași omega 3 dar într-o cantitate mai mică. Se recomandă integrarea peștilor grași în meniu cel puțin de trei ori pe săptămână. Adaugă deci în farfurie hering afumat, sardine, macrou, somon sau ton roșu.

Nucile. Din toate varietățile de nuci, cea de Grenoble este cea mai bogată în mod natural în acizi grași esențiali.

Semințele. A treia familie de alimente bogate în acizi grași, semințele sunt o sursă vegetală foarte bună de acizi grași omega 3, mai ales cele de in. Semințele de chia dar și de cânepă sunt o altă alternativă interesantă.

Uleiurile. Unele varietăți de uleiuri vegetale conțin și ele acești acizi grași prețioși. Uleiul de in este în cap de listă, bineînțeles. Cel de soia sau de canola sunt foarte sănătoase și bogate și ele în omega 3. Chiar mai sănătoase decât cel de măsline.

Produsele îmbogățite cu acizi grași omega 3. Omega 3 se mai adaugă pâinii, margarinei, biscuiților sau laptelui.

Lasă un răspuns