Umeboshi, prunele alcaline adorate de japonezi

Nu ai auzit până acum de prunele Umeboshi? Este vorba despre nişte prune fermentate, murate, alături de frunze de shis, timp de şase luni, cu un puternic gust sărat. Aceste prune exotice cu un nume interesant şi o formă curioasă, se consumă mai ales în China, Coreea sau Japonia încă din Antichitate.

Prunele Umeboshi sunt cele mai bune pentru sănătatea ta, deoarece sunt pline de beneficii. Sunt cele mai bune pentru a lupta contra constipaţiei, a stărilor de greaţă, a stărilor de oboseală şi sunt excelente pentru a purifica sângele de toxine.

Dar prunele Umeboshi sunt cea mai bună idee pentru a purifica stomacul. Sunt cele care pot purifica şi echilibra stomacul aproape instant. Au o dublă funcţie reglatoare. Pe de o parte sunt cele care pot alcaliniza stomacul dacă este prea acid şi pe de altă parte stimulează secreţia naturală de sucuri gastrice.

În plus, prunele Umeboshi au o mare putere antiseptica, antibiotica şi alcalinizantă. Conţin minerale alcaline care provin de la alte alimente. Se pot folosi chiar şi pentru a trata starea de mahmureală, problemele intestinale… se spune că aceste prune pot preveni numai puţin de 38 de simptome ale unor boli care mai de care mai diferite.

Dacă vrei să previi anumite probleme de sănătate, consumă un piure din aceste prune. Japonezii îl pun în mijlocul preparatelor precum makis sau onigris. De ce? Pentru gustul lor acidulat minunat dar şi pentru a facilita în acelaşi timp conservarea lor. Algele nori se pare ca sunt „Yin” iar prunele Umeboshi sunt „Yang”. Adică un echilibru perfect dintre forţe.

De asemenea, un piure din acest prune este delicios de amestecat cu toate sosurile, vinegretele sau supele de legume.

Iar dacă vrei să înlocuieşti roşia din preparate, poţi miza tot pe ele. Gustul lor acidulat ne duce cu gândul la roşii. Nu au acelaşi gust dar aciditatea lor este similară cu cea a roşiilor.

Lasă un răspuns