Vizitează Valparaiso, cel mai cool oraș din America de Sud

Valparaiso este, fără îndoială, unul din cele mai interesante și mai cool orașe din America de Sud. Supranumit Perla Pacificului, Valparaiso este cocoțat pe dealurile de deasupra unui golf.

Valparaiso a cunoscut perioada de glorie în secolul 19 devenind un port strategic pentru vapoarele ce călătoreau între Atlantic și Pacific. Mai târziu, deschiderea canalului Panama a provocat o schimbare radicală, traficul în oraș fiind redus considerabil.

Azi, farmecul orașului Valparaiso atrage numeroși vizitatori veniți din lumea întreagă să se plimbe pe străzile sale colorate, să se scufunde în atmosfera boemă a orașului și să contemple arhitectura grandioasă a orașului. Valpo, cum este supranumit de loalnici, este unic în America de Sud.

Contemplă arhitectura orașului
Datorită farmecului său unic și diversității patrimoniului său cultural, Valparaiso a fost declarat Patrimoniu al Umanității de către UNESCO în 2003. Aici turiștii au ocazia să descopere o mulțime de stiluri arhietcturale.

Vizitează casa lui Pablo Neruda
Faimosul poet, câștigător al premiului Nobel pentru literatură a avut o casă la Valparaiso. La Sebastiana este azi unul din cele mai interesante muzee înființate în memoria sa.

Admiră culorile pieței La Feria
Dacă te afli în oraș într-o zi de Miercuri sau Sâmbătă trebuie să vizitezi neapărat La Feria unde o piață extrem de colorată și autentică te așteaptă, una din cele mai frumoase din Chile.

Inițiază-te în arta de stradă
Valparaiso este una din destinațiile preferate ale amatorilor de artă de stradă sau street art. Zidurile orașului protejează frescele numeroșilor artiști de renume ce reflectă caracterul boem al orașului. De la scene istorice la cele mai contemporane teme, Valparaiso se transformă într-o veritabilă galerie de artă în aer liber.

Valparaiso este considerat unul din cele mai colorate orașe din lume, începând să capete culoare în urmă cu câteva decenii când locuitorii au decis că orașul lor trebuie să fie mai vesel.

Lasă un răspuns