Fursecuri de Crăciun rapide: Rețetă ușoară și sănătoasă

Fursecuri de Crăciun rapide: Rețetă ușoară și sănătoasă

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar atmosfera magică a Crăciunului începe să ne încălzească inimile. Un aspect esențial al sărbătorilor este pregătirea dulciurilor de Crăciun, iar fursecurile reprezintă un desert clasic și adorat de toată lumea. Însă, într-o lume agitată, timpul este prețios, iar rețetele rapide și sănătoase sunt întotdeauna binevenite. Așadar, haideți să descoperim o rețetă simplă și delicioasă pentru fursecuri de Crăciun, care vor aduce bucurie și gust deosebit în casele noastre.

Ingrediente:

 • 1 cană de fulgi de ovăz
 • 1 cană de făină integrală
 • 1/2 cană de unt de arahide (sau unt de migdale)
 • 1/3 cană de miere sau sirop de arțar
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
 • O lingură de cacao (opțională)
 • 1/4 cană de stafide sau merișoare uscate
 • O lingură de semințe de chia (opțional)

Instrucțiuni:

 1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt sau cu un strat subțire de unt și făină.
 2. Într-un castron mare, amestecați fulgii de ovăz, făina integrală, scorțișoara și, dacă doriți, cacaoa.
 3. În alt castron mic, topiți untul de arahide împreună cu mierea sau siropul de arțar. Adăugați extractul de vanilie și amestecați bine.
 4. Turnați amestecul de unt de arahide peste ingredientele uscate și amestecați bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate și formați un aluat omogen.
 5. Adăugați stafidele sau merișoarele uscate și semințele de chia, dacă folosiți, și amestecați bine pentru a le distribui uniform în aluat.
 6. Luați porții mici de aluat și formați biluțe pe care le așezați pe tava de copt pregătită. Apăsați ușor fiecare biluță pentru a le niveliza.
 7. Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-12 minute sau până când marginile devin ușor aurii.
 8. După ce sunt gata, lăsați fursecurile să se răcească complet pe tavă înainte de a le transfera pe un suport de răcire.

Savurați cu Bucurie!

Aceste fursecuri de Crăciun rapide și sănătoase sunt perfecte pentru a fi servite alături de ceai sau cafea în timp ce vă bucurați de atmosfera festivă din jurul bradului de Crăciun. Sunt o opțiune delicioasă și hrănitoare pentru întreaga familie și pot fi și un cadou minunat pentru prieteni și vecini. Decorați-le cu puțină ciocolată topită sau zahăr pudră pentru un aspect festiv suplimentar și bucurați-vă de savoarea dulce a sărbătorilor de iarnă!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *