Prăjiturile sunt un desert iubit de toată lumea și se potrivesc perfect pentru orice ocazie, fie că este vorba despre o sărbătoare, o aniversare sau pur și simplu o reuniune cu familia. Iată câteva rețete de prăjituri simple și delicioase, care vor impresiona pe toată lumea.
1. Prăjitura cu iaurt și lămâie
Ingrediente:
- 1 cană de iaurt natural
- 1 cană de zahăr
- 3 ouă
- 1/2 cană de ulei
- 2 căni de făină
- 1 plic de praf de copt
- Coajă rasă de lămâie
- Suc de lămâie (după gust)
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Într-un bol, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase.
- Adaugă iaurtul, uleiul, coaja și sucul de lămâie, amestecând bine.
- Încorporează făina și praful de copt, amestecând până la omogenizare.
- Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace timp de 30-35 de minute.
2. Prăjitura cu mere și scorțișoară
Ingrediente:
- 4 mere mari
- 1 cană de zahăr
- 2 ouă
- 1/2 cană de ulei
- 1 1/2 căni de făină
- 1 plic de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- Un praf de sare
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Curăță merele și taie-le cubulețe.
- Într-un bol, bate ouăle cu zahărul și uleiul.
- Adaugă făina, praful de copt, scorțișoara și sarea, amestecând bine.
- Încorporează cubulețele de mere și toarnă compoziția într-o tavă unsă.
- Coace timp de 40-45 de minute.
3. Biscuiți cu ciocolată
Ingrediente:
- 250 g de unt (la temperatura camerei)
- 1 cană de zahăr
- 1 ou
- 2 căni de făină
- 1/2 cană de cacao
- 1 plic de praf de copt
- 100 g de ciocolată mărunțită (opțional)
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Într-un bol, mixează untul cu zahărul până devine cremos.
- Adaugă oul și amestecă bine.
- Încorporează făina, cacaoa și praful de copt, amestecând până obții un aluat omogen.
- Adaugă ciocolata mărunțită, dacă dorești.
- Formează biscuiți și așază-i pe o tavă tapetată. Coace timp de 10-12 minute.
4. Chec cu fructe confiate
Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 cană de zahăr
- 1/2 cană de ulei
- 1 cană de lapte
- 2 căni de făină
- 1 plic de praf de copt
- Fructe confiate (după preferință)
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Bate ouăle cu zahărul și uleiul până devin spumoase.
- Adaugă laptele și amestecă bine.
- Încorporează făina și praful de copt, amestecând până la omogenizare.
- Adaugă fructele confiate și toarnă compoziția într-o tavă de chec.
- Coace timp de 50-60 de minute.
5. Pandișpan cu ciocolată și zmeură
Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 cană de zahăr
- 1/2 cană de ulei
- 1 cană de lapte
- 2 căni de făină
- 2 linguri de cacao
- 1 plic de praf de copt
- Zmeură proaspătă (sau congelată)
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Bate ouăle cu zahărul, apoi adaugă uleiul și laptele.
- Încorporează făina, cacaoa și praful de copt.
- Toarnă jumătate din aluat într-o tavă, presară zmeura și acoperă cu restul de aluat.
- Coace timp de 30-35 de minute.
Concluzie
Aceste rețete de prăjituri simple și delicioase sunt perfecte pentru orice ocazie, fie că este vorba despre o aniversare, o sărbătoare sau pur și simplu o reuniune cu familia. Cu ingrediente ușor accesibile și pași simpli de urmat, fiecare rețetă promite să aducă bucurie și savoare în casa ta. Așadar, pregătește-ți ingredientele și lasă-ți creativitatea să strălucească în bucătărie! Poftă bună!
Mulțumiri speciale echipei SMART-Media.ro pentru contribuția editorială. Vizitează site-ul pentru soluții complete de publicitate și optimizare pentru afacerea ta.